Τι λέει αυτό το «καφενείο-ρεστοράν» Senios στην πλατεία Αγίας Ειρήνης;

Εκτός από καφέδες & δημιουργικά κοκτέιλ, σερβίρει made in Greece αριστουργήματα του comfort food, όπως την «πατάτα στη θράκα με τρούφα Ευβοίας, αρσενικό (τυρί) Νάξου & λουζα Τήνου».

senios-1
Πάνω: Εκπληκτική πατάτα στη θράκα με τρούφα & τυρί, σαγανάκι-έκπληξη με μαρμελάδα δαμάσκηνο & ένα πειραγμένο «γιουβέτσι».

Μεγάλη έκπληξη ήταν το φαγητό & τα κοκτέιλ στο SENIOS, το σύγχρονο «ελληνικό» concept της ομάδας του The Clumsies, που μοιάζει στις προθέσεις με κοσμικό καφενείο-deluxe, κάτι μεταξύ του «Νέον» της πλατείας Ομονοίας (αυτό που είχε απαθανατίσει ο Τσαρούχης στην πιο δίασημη ελαιογραφία του χωρίς ναυτάκια) & του παλιού Zonar’s του Συντάγματος.

Αν και το ελληνικό φαγητό με δημιουργικό twist με τρομάζει, καλομαθημένος όπως είμαι από τον αυθεντικά γκουρμέ τρόπο που μαγειρεύει η μάνα μου, στο SENIOS ξετρελάθηκα με κάποια made in Greece αριστουργήματα του comfort food, όπως την «πατάτα στη θράκα με τρούφα Ευβοίας, αρσενικό (τυρί) Νάξου & λουζα Τήνου» ή τους «πατατοκεφτέδες με ταρτάρ μόσχου & γραβιέρα».

Ακόμη & το ελαφρύ «σαγανάκι με φορμαέλα Αράχωβας & καλαμποκάλευρο» έδενε απίστευτα με το δαμάσκηνο & το φραγκοστάφυλο, ολοκληρώνοντας έναν σούπερ «μεζέ»-συνοδεία για τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία χρησιμοποιούν το ελληνικό τσίπουρο ή τη δική μας ποικιλία κρασιού, το Αγιωργίτικο, για να τα κάνουν άξια βραβείων σε πέντε ηπείρους & επτά θάλασσες.

Όλα αυτά δε, χωρίς πόζα & δηθενιά, αφού στο κάτω κάτω το SENIOS ένα καφενείο είναι, το οποίο φιλοδοξεί ό,τι και τα υπόλοιπα μαγαζιά της παρέας που ξεκίνησε με το Theory, συνέχισε με το The Clumsies & το Odori Vermuteria & τώρα δοκιμάζεται (τρόπος του λέγειν) στο Παγκράτι με το Frater & Soror: να βάλει το πρωτότυπο κάθε φορά concept να δουλεύει για την καλοπέραση & το κέφι μας – όχι the other way around…