Το λαχταριστό σουβλάκι (χωρίς πατάτες) στον Λευτέρη τον Πολίτη

Το σουβλάκι χτυπάει πάντα συναισθηματική φλέβα στον μέσο Έλληνα foodie. Απλά, εδώ μη ζητήσεις να έχει πατάτες και γίνεις ρεζίλι…

souvlaki-lefteris-politis

Το πιο απλό και οικονομικό format είνα και το πιο λαχταριστό: Στον Λευτέρη τον Πολίτηθα βρεις σουβλάκι με 100% μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι, πιτούλα ψημένη στα ζουμιά της σχάρας, ντοματούλα, κρεμμυδάκι, κόκκινο πιπεράκι απ’την Αριδαία κι έγινες μάγκας με μόλις δύομισι ευρουλάκια, ταπεινά κι υποκοριστικά. Φτηνότερη γκουρμεδιά κι από το λίτρο τη βενζίνη…

Ο Λευτέρης ο Πολίτης της Ομόνοιας άνοιξε, λοιπόν, πριν λίγο καιρό μαγαζί και στη Ρόμβης. Και έχει ήδη κλέψει στο lunch break πολλή και καλή πελατεία από τα μπεργκεράδικα και τα ιταλικά του ιστορικού κέντρου, αφού το σουβλάκι, απλό απλό, αλλά χτυπάει πάντα συναισθηματική φλέβα στον μέσο Έλληνα foodie -αρκεί να είναι αυθεντικό.

  • Tip 1: Πάρε δύο γιατί είναι medium size και θα το μετανιώσεις.
  • Tip 2: Εδώ έχει χαρτοπετσέτες -δεν είναι σαν τον Λευτέρη στην Ομόνοια που σκουπίζεσαι ακόμη με το ριζόχαρτο.
  • Tip 3: Δεν ξέρω αν κάποτε στέλνανε με αεροπλάνο στην Αμερική τα σουβλάκια του Λευτέρη. Σαν urban legend μου ακούγεται, αφού δεν αντέχει η νοστιμιά του το υπερατλαντικό ταξίδι, ακόμη κι αν πήγαινε με learjet.
    Εγώ συστήνω να έρθεις να το δοκιμάσεις εδώ, στον τόπο του, που είναι ζεστό το μπιφτέκι και δροσερή η ντομάτα, τραγανό το κρεμμύδι και μαλακή η πίτα. Κι όχι το ανάποδο.
  • Tip 4: Αυθεντικό έγραψα παραπάνω και θυμήθηκα: ΜΗ ζητήσεις πατάτες και με κάνεις ρεζίλι.