REDD coffee: ο πιο απολαυστικός tailor-made καφές της πόλης

Ο talk-of-the-town REDD Coffee μας καλεί σε ένα γευστικό παιχνίδι: Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά θα πρέπει να σκεφτούμε πώς προτιμάμε τον καθημερινό μας καφέ.

Ποια είναι τα γευστικά γνωρίσματα του καφέ που μας ενθουσιάζουν (ή μας αποσυντονίζουν) από την πρώτη γουλιά; Το άρωμα, το σώμα, η οξύτητα, η γλυκύτητα, η ένταση, η επίγευση, η πολυπλοκότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά ενός ροφήματος, όπως ο καλός καφές, βρίσκονται συνήθως εκτός της ζώνης ελέγχου μας, μια περισσότερο ή λιγότερο ευχάριστη έκπληξη μετά από βιαστική παραγγελία.

Όταν θα έχετε λίγο χρόνο διαθέσιμο, ο REDD Coffee σας καλεί σε ένα παιχνίδι πειραματισμού και απόλαυσης: Από τις ετικέτες που θα βρείτε μπαίνοντας στα δύο κεντρικά REDD καφέ της πόλης, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα, επιλέγετε πρώτα πρώτα τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για σας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα;

Ίσως για πρώτη φορά σκέφτεστε πώς προτιμάτε τον καθημερινό σας καφέ.

 

Και όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός της καρδιάς σας, οι άριστα εκπαιδευμένοι barista του REDD Coffee μπορούν να τον δημιουργήσουν μέσα από έναν εμπειρικό αλγόριθμο που έχει να κάνει με τα διαφορετικά χαρμάνια (μετρημένα με ζυγαριά ακριβείας), την ιδιότυπη διαδικασία καβουρδίσματος (με ακρίβεια δευτερολέπτων) και τα εξιδεικευμένα παρασκευαστικά πρωτόκολλα (με τις πιο προηγμένες μηχανές της αγοράς), ώστε να βγάλει ο καφές σας τα χαρακτηριστικά που διακαώς επιθυμούσατε.

Και είναι μάλιστα τόσο σίγουροι, που αν δεν είναι αυτό που περιμένατε, είναι πρόθυμοι να σας φτιάξουν αμέσως κάτι άλλο!

Ο Ανδρέας Καροτσιέρης, ιδρυτής και ψυχή του REDD Coffee από το 2002, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δοκιμάζοντας καφέδες από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, δίνοντας σημασία κυρίως στο γευστικό προφίλ της εκάστοτε πρώτης ύλης και όχι απαραίτητα στη χώρα προέλευσης, αφού η Κολομβία, η Κένυα, η Αιθιοπία, η Παπούα-Νέα Γουινέα, η Ινδονησία και οι άλλες αχανείς χώρες παραγωγής καφέ δίνουν διαφορετικό προϊόν από περιοχή σε περιοχή και από φάρμα σε φάρμα, και σπάνια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αντίθετα με ό,τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα να πιστεύουμε.

«Ο καφές», όπως λέει με ενθουσιασμό ο Ανδρέας, «όμοια με το κρασί, είναι μια πολύπλοκη και εύθραυστη ισορροπία από περισσότερες από χίλιες χημικές ενώσεις. Η τελική γεύση που προσλαμβάνουμε καθορίζεται από τον συνδυασμό και την αναλογία των ενώσεων που θα εκχυλιστούν στο φλυτζάνι μας. Κι εδώ έγκειται η δυσκολία, αλλά και το μυστικό του εξαιρετικού καφέ».

 

Εν αρχή, λοιπόν, είναι η καλή πρώτη ύλη (ο REDD Coffee διαθέτει και limited single origins και blends που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι), κι από εκεί και πέρα είναι ο state-of-the-art εξοπλισμός και το μεράκι του barista που δημιουργούν τον μοναδικό Espresso, τον απολαυστικό Latte, τον πλούσιο Flat White, τον πυκνό Freddo και τον αυθεντικό Americano, που έχουν κάνει τον REDD talk-of-the-town και αναντικατάστατη επιλογή των ψαγμένων coffee-lovers.

Ασυναγώνιστος και ο Cold Brew του REDD Coffee, που αυτός κι αν υπηρετεί το μότο The Art Of Slow, περνώντας δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών, κι έτσι απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα (που είναι ευαίσθητα σε οξείδωση), μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σας για αρκετές βδομάδες φρέσκος και γευστικός όπως την πρώτη μέρα!

Τον REDD Coffee μπορείτε να τον απολαύσετε στο REDD Κολωνάκι (Καψάλη 8) και στο REDD Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 71), καθώς και σε επιλεγμένα καφέ σε όλη την Ελλάδα.