Στην Άλεξ η καλύτερη (& πιο πρωτότυπη) μπολονέζ της πόλης

Τι θα γινόταν αν μια μέρα χάναμε τα ζυμαρικά της Άλεξ; Την Μπολονέζ, το Τρουφάκι (με μανιτάρια & μαύρη τρούφα) ή τον Ναυαγό (με σύγκλινο Μάνης, παρμεζάνα & ποσέ αβγό);

alex-pasta-kolonaki

Το ξέρω ότι είναι bikini season & δεν θα έπρεπε να βουτάω στη λιπαρή αμαρτία του μοσχαρίσιου κιμά, αλλά δεν είναι κι αυτή μια οποιαδήποτε μπολονέζ της σειράς.

Χειροποίητα λινγκουίνι, υπέρσωστα βρασμένα, κιμάς με κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, κόκκινο κρασί, κι από πάνω πρωτότυπο μίγμα κεφαλογραβιέρας και παρμεζάνας, ενώ δίπλα μια κουταλιά γιαούρτι απογειώνει τη γεύση όπως δεν είχα ποτέ φανταστεί: αυτό είναι το Κλασικό πιάτο της Aleξ στην πλατεία Δεξαμενής, που μου έχει πάρει τα μυαλά!

Ποια είναι η Άλεξ;

Η 20-something Άλεξ Βασιλάτου, η οποία πρέπει να πήγε σε Ivy League σχολείο για να καταφτάνουν με τζιπάρες καθημερινά στο μικροσκοπικό της pasta bar όλα τα enfants gâtés από (Παλαιό) Ψυχικό και πάνω, πέρασε γρήγορα από την Ανωτάτη Chef-ιστική της σχολής Cordon Bleu και από βοηθός στην κουζίνα του Gordon Ramsay, στα μακαρόνια με κιμά.

Και πολύ καλά έκανε, αφού δεν είναι μόνο τα geeks της τεχνολογίας που παρατάνε πια τους πολυεθνικούς γίγαντες για μια δική τους creative startup, αλλά οποιοσδήποτε έχει τα guts -και το ταλέντο, φυσικά. Γιατί αν σου λείπει, αποτυγχάνεις όσο μεγάλη ιδέα κι αν έχεις για τον εαυτό σου. Και δεν θα λυπηθεί και κανείς…

Αντίθετα θα πλαντάζαμε στα κλάματα αν μια αποφράδα μέρα χάναμε τα ζυμαρικά της Άλεξ. Και ειδικά το Τρουφάκι (κοχυλάκια με μανιτάρια & άσπρη σάλτσα μαύρης τρούφας) ή τον Ναυαγό (τετράγωνο σπαγγέτι με σύγκλινο Μάνης, παρμεζάνα, ποσέ αβγό & crispy bacon.

Άντε τώρα να βάλω μαγιό…