5 καλοί λόγοι να περάσεις διόδια για θαλασσινά στον ΚΑΒΟ

Φρέσκο ψάρι, συγκλονιστικά συνοδευτικά σε ένα υπέροχο -χωρίς υστερίες, αλλά με high πελατολόγιο- ταβερνάκι στον Ισθμό.

kavos-isthmos

5 ΛΟΓΟΙ να περάσεις διόδια για να φτάσεις μέχρι τον περίφημο Κάβο (ή αλλιώς «στην Παγώνα») στον Ισθμό:

1) Δεν είναι πραγματικά μακριά. Τις προάλλες που δεν είχε κίνηση κάναμε περίπου 35’. Κι αυτό με τα «διόδια που περνάς για ένα πιάτο φαΐ» που το έγραψα και στον τίτλο με έμφαση είναι παραπλανητικό. Και η Αττική Οδός έχει διόδια…

2) Έχει αλήθεια φρέσκο ψάρι και μόνο. Και safe όστρακα. Ούτε κατεψυγμένες γαριδούλες, ούτε ψεύτικους αστακούς, ούτε αραβικό φαγκρί ούτε τίποτα.

3) Τα ορεκτικά & τα συνοδευτικά ήταν συγκλονιστικά: το carpaccio λαυράκι, η ταραμοσαλάτα, τα χόρτα μαζεμένα από τριγύρω, η ντομάτα, το λάδι, το κρεμμύδι, το ψωμί… Ό,τι και να σας πω είναι λίγο.

4) Το πάρκινγκ ήταν γεμάτο Range Rover & Mini Countryman, όμως το εστιατόριο παραμένει (από το 1964) εντελώς basic, χωρίς ανισόρροπες εξτραβαγκάνζες παρά το μεγαλόσχημο πελατολόγιο. Και χωρίς υστερία -σημαντικό!

5) Το σημείο είναι υπέροχο: ένας κολπίσκος με αλμυρίκια κι από πίσω πεύκα. Μου έκανε εντύπωση που η ταβέρνα έχει σεβαστεί το μεσογειακό μέτρο της ομορφιάς & δεν έχει πάρει θάρρος να χτίσει κανένα σιχαμένο «παλατάκι» στο κύμα.

Κι αν ήταν όμορφα σήμερα με αυτή τη μαγική χειμωνιάτικη λιακάδα, φαντάσου πως θα είναι το καλοκαιράκι με τα τραπεζάκια έξω στην αυλή από πατημένο χώμα -κι όχι από τσιμέντο δόξα σοι θεέ μου!