Η «Φάρμα» στη Μύκονο που κινείται σε ρυθμούς Ικαρίας…

Εκτός από πεντανόστιμο φαγάκι, βρήκα εδώ τη χαλαρότητα & το cute attitude που τόσο λείπει πια από τούτο το posh Μανχάταν του καλοκαιριού.

farma-mykonos-1

«ΦΑΡΜΑ organic greek cuisine» γράφει η πολλά υποσχόμενη ταμπέλα στη Φτελιά & είναι πράγματι πολύ χειροποίητα, αγνά, ελληνικά, χωρίς φτιασίδια & -το πιο σημαντικό- ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ όλα αυτά που τρως εκεί: το χτυπημένο στα βράχια του Αιγαίου χταπόδι της φωτογραφίας πάνω, με τον πουρέ από βιολογικούς γίγαντες, το delicious μοσχαρίσιο διάφραγμα & το λαυράκι με τα εξαιρετικά βραστά λαχανικά (βλ. κάτω), η ελληνική σαλάτα με τα τοματίνια, τη βαλεριάνα & την κοπανιστή Μυκόνου, ΟΛΑ για να μη μακρυγορώ χωρίς λόγο.

Το σέρβις, από την άλλη, είναι ρυθμισμένο σε ώρα Ικαρίας κι αυτό είναι διπλά έκδηλο σε ένα νησί που τα πάντα λειτουργούν σαν εκνευριστικά ακριβές (και ακριβό) ελβετικό ρολόι.

Όμως, να σου πω και κάτι; Απλό ελληνικό φαγάκι της φάρμας είναι η υπόσχεση, δεν είναι γιαπωνέζικο sushi bar, και μπορεί να μην είδα εδώ μέσα αγελαδίτσες, κοτούλες & κατσικάκια, αλλά βρήκα ευτυχώς ακόμη κάτι από τη χαλαρότητα του χωριού, cute attitude στο προσωπικό & γενικά πολύ αυθορμητισμό που αφήνει χώρο στο απροόπτο να συμβεί & να προκαλέσει με τη σειρά του το γέλιο στις παρέες -πράγμα τόοοοοοσο σπάνιο πια σε τούτο το posh Μανχάταν του καλοκαιριού. Όχι;

TIP: κλείσε τραπέζι αργά το μεσημέρι στη Φάρμα και πήγαινε ύστερα με τα πόδια για ηλιοβασίλεμα δίπλα στο bohemian Alemagou. Αυτή είναι η αυθεντική Μύκονος -μείον τις νευρώσεις…