Σπαρταριστό ελληνικό λαυράκι στο Ergon House της Μητροπόλεως

Μοναδικό concept lifestyle γαστρονομίας με άρωμα Ελλάδας, κατάλληλο για παγκόσμια κατανάλωση.

ergon-house-athens

Στην υγειά σου Ergon House! Μου έφτιαξες τη μέρα με αυτό το πεντανόστιμο λαυράκι λάδι-λεμόνι από το ιχθυοπωλείο σου, σερβιρισμένο με χόρτα. Αλλά και με το λεμονάτο ταμπουλέ με κινόα, μαϊντανό, δυόσμο & φέτα Μυτιλίνης (βλ. πίσω).

Έγραφα τις προάλλες για το Κολωνάκι που «μυκονοποιείται» (διάβασε ΕΔΩ), αλλά υπάρχουν κι άλλες γειτονιές, όπως τα πέριξ της Μητροπόλεως, που «βαρκελωνοποιούνται» -meaning «αναπτύσσουν ένα μοναδικό concept lifestyle γαστρονομίας, με άρωμα Ελλάδας στη δική μας περίπτωση, κατάλληλο για παγκόσμια κατανάλωση».

Ο υβριδικός σπόρος του Ergon House, για παράδειγμα, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γρήγορα έφτασε μέχρι και το Λονδίνο, μπορεί εύκολα να φυτρώσει οπουδήποτε στον κόσμο, αν και το DNA του (τα προϊόντα, το μενού, το concept) θα είναι πάντα ελληνικό. Κι αυτό θα είναι που θα το ξεχωρίζει & θα το διαφοροποιεί για πάντα απ’τον σωρό.

Σούπερ η εξ αρχής ιδέα για ενσωματωμένο από δίπλα κρεοπωλείο-μπακάλικο-ιχθυοπωλείο, σαν κιβωτός πρώτων υλών για γνήσια ελληνική κουζίνα. Ακόμη πιο σούπερ το cool ξενοδοχείο που δοκιμάζουν αυτή τη φορά στους πάνω ορόφους, αρκεί να καταφέρουν να μανατζάρουν σωστά αυτό που ξανοίγονται…

Γιατί, για να μη λέμε μόνο τα καλά, με προειδοποίησε αρκετός κόσμος πως είχαν πρόβλημα με το σέρβις -μέχρι και 45’ για να έρθει το κουβέρ κάτι busy Σάββατα. Εγώ ευτυχώς δεν είχα τέτοια εμπειρία κι όλα κύλησαν σε κανονικούς χρόνους. Από την άλλη έτυχα σε μέρα και ώρα που ήμουν μόνος μου.