Που έφαγα καταπληκτικό καβουρμά με γκόγκες & δυο αβγά μάτια;

Συγκλονιστικό & το επιδόρπιο με τις τραγανές δίπλες με παγωτό παρφέ (το ωραίοτερο ever!)

Καταπληκτικά & πάμφθηνα έφαγα τις προάλλες στην Taverna στον 1° όροφο του Bios της Πειραιώς, συνδυάζοντας μέσα από το μικρό & περιεκτικό μενού, τον πεντανόστιμο καβουρμά με τις γκόγκες (χειροποιήτο ζυμαρικό) & από πάνω τριμμένη ντομάτα & ξερή μυζήθρα.

Από δίπλα –υπερβολή το ξέρω– απίστευτες πατάτες τηγανιτές & δυο αβγά μάτια σε χρώμα σκούρο χρυσοπορτοκαλοκίτρινο.

Φοβερή & η ντομάτα τριαντάφυλλο με τα καπαρόφυλλα -μόνο τα χόρτα μας φάνηκαν κάπως άβραστα & σκληρά για τα γούστα μας…

Συγκλονιστικό τέλος & το επιδόρπιο με τις τραγανές δίπλες με παγωτό παρφέ (το ωραίοτερο ever!)

Για να είμαι ειλικρινής, ένα κάποιο άγχος με έχει πιάσει τώρα αν η Taverna θα γεμίζει τα καλοκαιρινά ζεστά βράδια προκειμένου να βγουν τα έξοδα. Δεν μου πέφτει λόγος, βέβαια, αλλά θα ήθελα αυτό το εστιατόριο να έχει ανοίξει κάπου αλλού, σε μια όμορφη αυλή, σε μια κανονική γειτονιά & να μας ταΐζει για πολλά χρόνια ακόμη κυλιόμενες μαμαδίστικες & παραδοσιακές λιχουδιές από διαλεγμένες πρώτες ύλες.

Όμως, λίγο που ο όροφος του Bios δεν είναι καθόλου καλοκαιρινός αντίθετα με την ταράτσα του, λίγο που είναι σε όλα τ’άλλα ψυχρός εκτός από τη θερμοκρασία δωματίου που προβλέπεται να φτάνει σε σημείο βρασμού στους καύσωνες & λίγο που η γειτονιά είναι σαν γκέτο για σαλβάρια & birkenstock, πολύ φοβάμαι ότι η πληθωρική σεφ Γωγώ Δελογιάννη θα αναγκαστεί να μαζέψει συντομότερα από το κανονικό τις κατσαρόλες της -εύχομαι για κάπου αλλού!