Έλα να αγαπηθούμε ξανά στο In Love Again της Κλειτίου

Το καφέ-ζαχαροπλαστείο In Love Again είναι το αδερφάκι του Baba au Rum και κάνει καταπληκτικά γλυκά-κομψοτεχνήματα, όπως αυτά στη φωτογραφία…

in-love-again-pastry

Δεν είναι μόνο λαχταριστά τα γλυκά στο In Love Again, αλλά και πολύ κομψά, όπως βλέπεις πάνω. Εστέτ αριστουργηματάκια, ποίημα για το μάτι. (Καμία σχέση, δηλαδή, με τις βαρβαρικές χοντροκοπιές του γειτονικού Estrella…)

Το In Love Again είναι το αδερφάκι του Baba au Rum, ένα από τα πιο αγαπημένα, consistent & ηθικά κοκτεϊλάδικα της πόλης, που όταν ακόμη η Αθήνα έπινε ρούμι-cola, πρωτοστάτησε στη δημιουργική επανάσταση της μπάρας & άνοιξε το δρόμο για την αναβάθμιση του cocktail mixology σε craftsmanship περιωπής, όπως το θεωρούμε σήμερα. Και έμεινε το ίδιο (καλό), χωρίς φαντασμαγορικές αλλαγές, κόλπα ή εκπτώσεις. «Κλασικό», όπως τα ιστορικά μπαρ-θεσμοί του εξωτερικού που θαύμαζε και είχε για πρότυπο.

Νιώθω, λοιπόν, ότι η κίνηση να επεκταθεί το Baba, με αισθητική & ευγένεια, στα σνακ & στα γλυκά που σερβίρονται πια στο In Love Again, ήταν κάπως σαν άμυνα: Να προλάβει να φτιάξει στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτίου, στην πιάτσα που άλλωστε εκείνο πρώτο εγκαινίασε, μια θερμοκοιτίδα ποιότητας. Πριν η κακογουστιά επεκταθεί κι άλλο σαν καρκίνος -εξαιτίας του επερχόμενου gentrification- και τ’άγρια διώξουν τα ήμερα.

Να το στηρίξουμε, παιδιά, το In Love Again γιατί είναι όμορφο, τίμιο & καλόγουστο. Και φυσικά γιατί τα γλυκά της φωτογραφίας που δοκίμασα, εκμέκ (κάτω κάτω), τάρτα λεμόνι (μέση) & πυκνή μους σοκολάτα με τζίντζερ & κόκκινα μούρα (πάνω πάνω), ήταν καταπληκτικά!

Μόνη ένσταση τα ονόματα, εμπνευσμένα από τα κοκτέιλ τους (Mai Tai Tart, Zombie Profiterole, Pina Colada cheesecake, Spicy Baba dark edition).

Αναπόφευκτα αναζητάς σε κάθε κουταλιά τη γεύση του κοκτέιλ, χωρίς όμως ποτέ τελικά να τη βρεις στ’αλήθεια. Και δεν χρειάζεται κιόλας. Η τάρτα λεμόνι είναι τέλεια και χωρίς το χαριτωμένο & πιασάρικο «Pina Colada» στο όνομα.