Τεράστια σάντουϊτς, φοβερά αβγά & αχνιστά ψωμιά στο Black Salami

Έλα πρωί στον talk-of-the-town φούρνο The Black Salami Microbakery στα Εξάρχεια γιατί το pastrami, η γενοβέζικη focaccia & οι άλλες λιχουδιές τελιώνουν νωρίς.

black-salami-exarcheia

Αν ατυχώς φοβάσαι τα Εξάρχεια (δικό σου πρόβλημα -σίγουρα δεν φταίνε τα Εξάρχεια) αναγκαστικά θα στερηθείς κάποια εξωφρενικά λαχταριστά πράγματα που έχω βρει κατά καιρούς εκεί, μοναδικές γευστικές εμπειρίες που εκκολάπτονται σε αυτή την παράξενη γειτονιά, τη γεμάτη κινητικότητα και startup εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, ο καινούργιος talk-of-the-town φούρνος The Black Salami Microbakery (τον οποίο ανέβασα σε story πριν λίγες εβδομάδες & πήρα τόσα μηνύματα «Δημήτρη, καλό;» όσα ποτέ άλλοτε από καταβολής του foodporn), έχει τα πιο συγκλονιστικά tera-sandwich, όπως αυτό με το pastrami που βλέπεις στη «φωτογραφία ίσον 1000 λέξεις» πάνω.

Αλλά έχει και eggs florentine to-die-for & focaccia γενοβέζικη, αυθεντική & πεντανόστιμη (βλ. κάτω), και άλλα αχνιστά ψωμιά ιταλικά με αλεύρι που έρχεται απ’το Τορίνο, να μπορείς να τα φας ακόμη & σκέτα. Αρκετά διαφορετικά απ’τα ψωμιά που αγόρασες στο Kora ή στο Τρομερό Παιδί, τα οποία γέρνουν προς τη γαλλική σχολή, χωρίς να μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι σημαίνει αυτό… Ας πούμε ότι το ιταλικό ψωμί, πιο μεσογειακό, πάει με ντομάτα & ελαιόλαδο, ενώ το γαλλικό με βούτυρο & μαρμελάδες.

 

Μερικά ακόμη tips επειδή σ’αγαπάω:

  • Έλα πρωί, μέχρι τις 12:00-13:00, γιατί μετά συχνά τελειώνουν τα πιο περιζήτητα. Και θα’ναι κρίμα να υπερνικήσεις τον «φόβο Εξαρχείων» για το (σχεδόν) τίποτα.
  • Τα σάντουιτς είναι τεράστια, όπως βλέπεις, οπότε καλύτερα να τα κόψετε στα δύο με έναν φίλο σου.Έτσι μοιράζονται στη μέση και τα 7 ευρώ που κοστίζουν έκαστο. Εντελώς δικαιολογημένα, αν με ρωτάς, με τόσο υλικό μέσα. Μη νομίζεις δλδ. ότι γκρινιάζω.
  • Καλύτερα να πάρεις take away γιατί στο Black Salami δεν έχει να κάτσεις, θα φας στα όρθια, θα ξεχειλίζουν & θα τρέχουν οι sauce & θα γίνεις σκ@τ@
  • Το Σάββατο που έχει λαϊκή ακριβώς δίπλα, στην Καλλιδρομίου, αν κάνεις μια στάση εδώ, αφού έχεις πρώτα γεμίσει το καροτσάκι με τα ζαρζαβατικά & τα φρούτα, θα αισθανθείς αληθινός Νεοϋρκέζος απ’το Brooklyn, ψευδαίσθηση που όλο και περισσότερο πλησιάζει την πολυσυλλεκτική εμπειρία του να είσαι «Αθηναίος».
  • Τέλος, από τα γλυκά του, να θυμάσαι ότι το banana bread είναι Παναγία βόηθα!