Γιατί βλέπεις παντού στο instagram το κρουασάν του Overoll;

Εγώ που στο σχολείο πέθαινα για τα συσκευασμένα Molto, ήταν επόμενο να φχαριστηθώ και το κρουασάν-υπερπαραγωγή του Overoll, με τη μπόλικη νουτέλα που ξεχείλιζε.

overoll-croissant-athens

Θέμα έχει γίνει η μοντέρνα κρουασανερί Overoll στην Πραξιτέλους, χάρη στο ωραίο της το ντιζάιν & στις εκ πρώτης όψεως πρωτότυπες, γλυκές και αρμυρές, γεύσεις της.

Όπως ένα κρουασάν με καρδιά & διακόσμηση από «λουκάνικο φρανκφούρτης», το οποίο, σαν το είδα από μακριά, μου έφερε στο μυαλό τις λουκανικόπιτες στα κυλικεία επί Ανδρέα, λουκανικόπιτες που παραδέχομαι ξεδιάντροπα ότι λάτρευα, εγώ κι όλα τα παιδάκια της Αλλαγής.

Τα κρουασάν επί ΠΑΣΟΚ

Όπως πέθαινα επί πολλά χρόνια και για τα συσκευασμένα κρουασάν, που τότε στα late 80s έκαναν το παρθενικό τους ντεμπούτο (λίγο μετά τη μόδα με τα «μερεντάκια», αν θες να σε κάψω), αντικαθιστώντας στο διάλειμμα το μεταπολεμικό «κολατσιό με ψωμοτύρι», που οι Πασόκες μανάδες μας θεωρούσαν πια τρε μπανάλ γιατί είχαμε μπει στην ΕΟΚ και αισθάνονταν Ευρωπαίες…

Fast forward 30 χρόνια αργότερα και είναι, νομίζω φυσικό κι επόμενο να φχαριστηθώ και το βασικό -πλην λαχταριστό- κρουασάν της φωτογραφίας, με τη μπόλικη νουτέλα που ξεχείλιζε.

Όση γέμιση μου ‘λειψε τις προάλλες στο Kora, τη βρήκα εδώ σε περίσσεια… Είναι μετά να μην πιστεύεις στο κάρμα;