Σε ποιο νησί βρίσκεις την πιο συγκλονιστική tarte tatin του κόσμου;

Ναι οκ, το βρήκες, στη Μύκονο… αλλά σε ποιο all-time-classic εστιατόριο;

Η συγκλονιστικότερη (αν & ίσως ακριβότερη) tarte tatin του κόσμου δεν σερβίρεται στο Παρίσι ή δεν ξέρω & ‘γω σε ποιο «βιλάζ» της Γαλλίας, αλλά στο γαλλικό εστιατόριο Katrine’s στη Μύκονο. Γι’ αυτο & έφαγα δύο!

Και δεν θέλω ν’ακούσω «δεν γίνεται αυτό, είναι υπερβολή να ξεχωρίζει πάνω απ’ όλες η ‘τατέν Mυκόνου’». Που νομίζεις ότι σερβίρουν & το καλύτερο σούσι παραλίας; Στο Τόκιο;

Είναι βέβαια το Katrine’s ένα εστιατόριο-θεσμός από το 1971, όπου δεν φεύγεις με λιγότερα από 100 ευρώ το κεφάλι, όμως φεύγεις ευλογημένος & λες & χαλάλι, γιατί είναι exceptional: ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στο νησί, όπου ο ανταγωνισμός είναι ούτως ή άλλως αμείλικτος όπως πουθενά αλλού.

Οι τιμές, το αριστοκρατικό περιβάλλον αν και σε κυκλαδίτικο περιτύλιγμα, οι παλαιόπλουτες ελληνικές οικογένειες που έρχονται εδώ για επετείους & γενέθλια, οι bon-vivant ξένοι που το τοποθετούν πάνω πάνω στη λίστα τους, πριν ακόμη αναχωρήσουν από τη Νέα Υόρκη ή το Σάου Πάολου, όλα αυτά κάνουν περιζήτητα τα έξω τραπέζια & γεμάτα καθημερινά τα μέσα. Ειδικά τώρα πια που η Μύκονος είναι η καλοκαιρινή μητρόπολη του κόσμου.