Τα σούπερ γλυκά & η καλή ενέργεια του Madame Fraise!

Το Madame Fraise δεν έχει (ακόμη) φυσικό σημείο πώλησης και βρίσκει κανείς τις σπάνιες δημιουργίες του μόνο παραγγέλνοντας στο Wolt.

madame-fraise-pastry

Πειραγμένη Tarte Tatin από το ολοκαίνουργιο Madame Fraise (καραμελωμένα μήλα, ψημένη κρέμα αμυγδάλου, απαλή κρέμα βανίλιας και μια ανεπαίσθητη νότα κάρδαμο, νομίζω), που oh la la είναι ένα όνειρο!

Λέω oui, oui και πάλι oui σε μια τέτοια ερωτική ζαχαροπλαστική, αφιερωμένη σε όσους, σαν και μένα, παθαίνουν coup de foudre με τα φανταστικά γλυκά των πιο σπουδαίων της νέας γενιάς: τα αριστουργηματάκια του Bon Bon Fait Maison, του Ourse της Γλυφάδας ή αυτού εδώ του έξυπνου concept, που écoutez mes amis δεν έχει (ακόμη) φυσικό σημείο πώλησης και βρίσκει κανείς τις σπάνιες δημιουργίες του μόνο παραγγέλνοντας στο Wolt. Γι’αυτό άλλωστε το αποκαλούν και ghost ζαχαροπλαστείο. Μπου!

Κι ας είναι φάντασμα, ξέρουμε ότι από πίσω εργάζονται πυρετωδώς δυο φωτεινοί νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Κίκιρας, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά ακούω τα καλύτερα λόγια, και ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης, τον οποίο μου γνώρισαν πριν μερικά χρόνια, ο Pierre Hermé (αυτοπροσώπως) μαζί με τον Arnaud Larher, συστήνοντάς τον ως το συναρπαστικότερο ταλέντο στο εργαστήρι του Hotel Grande Bretagne!

Και είναι τόσο καλοσυνάτος, εργατικός, γλυκός, προσγειωμένο παιδί θα συμπλήρωνα, αφού έχει σημασία για μένα (και για σας, το ξέρω) τι κρύβεται πίσω από ένα ζαχαροπλαστείο: φινέτσα ή μήπως αυταπατουάρ μεγαλουάρ, ευγένεια ψυχής ή νεοπλουτίσμ μπαρμπαρίσμ, καλό γούστο ή Βερσαλλίες α λα γκρεκ, Θεία Κοινωνία ή τα Σταφύλια της Οργής;

Μια συμβουλή: ρώτα, μάθε, γνώρισε αυτούς απ’τους οποίους αγοράζεις το lifestyle σου. Τα γλυκά π.χ. δεν είναι μόνο ζάχαρη και βούτυρο, αλλά και ενέργεια, άλλοτε γιορτινή, γενναιόδωρη και ανάλαφρη, κι άλλοτε κάπως περίεργη ή και σκοτεινή. Κι εσύ δεν θέλεις ν’αφήσεις το κακό να μπει, μέρες που είναι, καλά δεν λέω;

SOMETHING EXTRA // Να συμπληρώσω ότι τα καταπληκτικά πανετόνε του Madame Fraise_ (με κάστανο κονφί και σοκολάτα γάλακτος ή αυτό με πορτοκάλι και λεμόνι κονφί, σταφίδα ξανθή και βανίλια Μαδαγασκάρης) έχουν γίνει ανάρπαστα και δυσεύρετα παρά τα τριαντακάτι ευρώ τους. Αν δεν πρόλαβες να δοκιμάσεις ακόμη, μην αγχωθείς γιατί σκοπεύουν να τα διαθέτουν όλο το χρόνο -όχι μόνο στις γιορτές.