Γιορτινά γλυκά-πρόταση από τον Δημήτρη Οικονομίδη

Για τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη, εκτός από τα συνήθη γλυκά του, ο pastry chef έχει βγάλει & τρεις φανταστικούς seasonal κορμούς!

dimitris-economides-2

Αναζητώντας νέα & exciting γλυκά-πρόταση για τα χριστουγεννιάτικα καλέσματα, πέρασα τις προάλλες από το boutique-ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη στο Νέο Ψυχικό.

Το είχα βάλει στην to-do list καιρό τώρα γιατί μου το είχατε στείλει πολλοί από σας με ανιδιοτελή ζέση & έμφαση από τότε που άνοιξε, όμως δεν τα είχα καταφέρει μέχρι που να, κατέφτασα στο πιο σωστό timing: για τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη, εκτός από τα «business as usual γλυκά» του (βλ. στην πάνω φωτογραφία τις φινετσάτες St.Honoré, Σοκολάτα Venezuela & καταπληκτική Montblanc, που τη λέει τάρτα κάστανο), ο pastry chef έχει βγάλει & τρεις φανταστικούς seasonal κορμούς, τους οποίους σας υπόσχομαι ότι θα πάτε στα φιλικά σπίτια & θα ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση!

Ο ίδιος ο δημιουργός, παρόλο που στην επικοινωνία χρησιμοποιεί το “pastritect” (sic από το pastry + architect), φάνηκε από κοντά 100% δοσμένος στα ΑΑ ποιότητας υλικά, στο δύσκολο παιχνίδι της ισορροπίας & στην αναγκαιότητα να είναι όλα πάνφρεσκα -γι’αυτό και παράγονται σε μικρές ποσότητες και οι προθήκες μένουν μισοάδειες σαν τον Πράσινο Θόλο ύστερα απ’την περίφημη κλοπή των διαμαντιών…

Πάρα πολύ ανακουφιστικό είναι αλήθεια αυτό το τελευταίο μετά την πρόσφατη απίστευτη φόλα με τα μπαγιάτικα γλυκά του Βάρσου, από τα οποία δοκίμασα πέντε (!) από κεκτημένη νοσταλγία & πήγα όλο το βράδυ να πεθάνω 🙁