Πόσο αξίζει το νέο hot spot ZURBARAN τις μυκονιάτικες τιμές του;

Εδώ που οι τιμές στο μενού αναγράφονται σε νόμισμα Μυκόνου, αυθάδικα ακριβές για τόσο… λιτά πιάτα.

Great Cocktails: Gntea (gin, lemon tonic, mango tea, lime, 9 ευρώ) + Pearl (Tanqueray 10, cucumber, ginger, lime, mint, 14 ευρώ)
Πάνω: Gntea (gin, lemon tonic, mango tea, lime, 9 ευρώ) + Pearl (Tanqueray 10, cucumber, ginger, lime, mint, 14 ευρώ)
Έχει μπει στην to-do λίστα κάθε «λαϊφσταϊλά« που σέβεται τον (παρωχημένο) τίτλο του από την πρώτη μέρα που άνοιξε. Και είναι από τότε γεμάτο ασφυκτικά κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Το bar-restaurant ZURBARAN, που άνοιξε στον χώρο του παλιού αγαπημένου Starbucks της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, είναι καταρχήν ψηλοτάβανα εντυπωσιακό & μινιμαλιστικά μεγαλοπρεπές –αν εξαιρέσεις βέβαια την κιτς τοιχογραφία-graffiti του αιθρίου. Κι έχει σούπερ cocktails (9 ευρώ τα οικονομικά – 14 ευρώ τα premium), που βοηθάνε το όλο «urban sexy» concept που έχει στηθεί εδώ.

Τις πρώτες βδομάδες έχουν περάσει, βλέπεις, από το ZURBARAN οι πιο όμορφοι, καλοζωισμένοι & στιλάτοι Αθηναίοι, το νόστιμο λιπάκι αυτής της λίγο ανορεξικής πόλης. Οι αστοί που τα καλοκαίρια τρέφονται από τον μυκονιάτικο ήλιο στο Alemagou, αλλά τον χειμώνα δεν είχαν -μέχρι τώρα- που να μαζευτούν για να θαμπώσουν το σύμπαν με τη λάμψη τους.

Ίσως, λοιπόν, να είναι για καλό που οι τιμές στο μενού αναγράφονται σε νόμισμα Μυκόνου, αυθάδικα ακριβές για τόσο… λιτά πιάτα (βλ. φωτογραφίες κάτω). Ελάχιστα πιο φτηνό να ήταν το ZURBARAN & ίσως μέσα σε μια βδομάδα να είχε την τύχη του Big Apple ή του Passepartout, μαγαζιά που μάζεψαν στη Σκουφά τις πιο κακοχυμένες φάτσες της Αθήνας, πριν ο δρόμος ερημώσει από την κακή χρήση.

Μένει να δούμε για πόσο ακόμα θα μπορέσει να σνομπάρει το κολωνακιώτικο hot-spot τις εύκολες συνταγές (που εύκολα οδηγούν στον κατήφορο). Και πόσο ακόμη θα αντέξει το εκπαιδευμένο στο τίμιο lifestyle & καθόλου σπάταλο με τα εκατομμύριά του upscale κοινό να δίνει 23 ευρώ για μια ταλιάτα χωρίς πατάτες-δώρο