Ό,τι χρειάζεσαι για να σωθείς από τον ήλιο που (κυριολεκτικά) σε καίει…

Προσωπικά ξέρω καλά πως να τον απολαμβάνω υπεύθυνα, χρησιμοποιώντας τα 50ρια της σειράς ANTHELIOS από τη La Roche-Posay.

Στα Ρήνεια (τα νησάκια με τα εξωτικά νερά απέναντι από τη Μύκονο) με ολοκληρωμένη σειρά για προστασία από τον ψεύτη ήλιο
Πάνω: Στα Ρήνεια (τα νησάκια με τα εξωτικά νερά απέναντι από τη Μύκονο) με ολοκληρωμένη σειρά για προστασία από τον ψεύτη ήλιο
Ο ήλιος είναι εχθρός; Όχι βέβαια…

Μπορεί να με τσουρουφλίζει, να δημιουργεί πανάδες & φακίδες, να με γερνάει, όμως όλο το χρόνο περιμένω να έρθει καλοκαίρι για να κάτσω σαν γατάκι να με χαϊδέψει ο ήλιος -κι όχι η παχιά σκιά.

Ξέρω καλά, βέβαια, πως να τον απολαμβάνω υπεύθυνα, χρησιμοποιώντας καταρχήν τα 50ρια της σειράς ANTHELIOS από τη γαλλική εταιρία La Roche-Posay, αντηλιακά που θεωρούνται πρότυπο γιατί ενώ είναι απίστευτα ελαφριά, αόρατα & ανεπαίσθητα σαν το τίποτα, καταφέρνουν να πιάνουν την απόλυτη προστασία με δείκτη SPF που δεν κυκλοφορεί μεγαλύτερος.

By the way, μη φοβάσαι ότι οι μεγάλοι δείκτες δεν σ αφήνουν να μαυρίσεις. Ό,τι είναι γίνει θα γίνει, απλά πιο σταδιακά, χωρίς να πάθεις εγκαύματα & ανεπανόρθωτες μόνιμες βλάβες στην πορεία.

Για ακόμη μεγαλύτερη πρόληψη, υπάρχει και η μετά τον ήλιο ρουτίνα για ευαίσθητες επιδερμίδες (βλ. φωτογραφία κάτω).

Τα αντηλιακά, τα after sun & γενικά όλα τα θαυματουργά προϊόντα La Roche-Posay θα τα βρεις στα καλά φαρμακεία.

 

Στιγμιότυπα από τις ηλιόλουστες μέρες που πέρασα στη Μύκονο την περασμένη βδομάδα #dimitrisgoesLaRochePosay