Ο κορυφαίος μας chef Αλέξανδρος Κοσκινάς εμπνέεται… από τα δάση

Με υλικά όπως τα λογιών λογιών άγρια μανιτάρια, τα κάστανα, τα καρύδια, τα φρούτα του δάσους, το κυνήγι, το νέο εποχικό μενού του Tudor Hall ανεβαίνει σε υψηλά γευστικά υψόμετρα…

Ερεθισμένος από ένα τριήμερο στα ελληνικά βουνά & κουβαλώντας ακόμη τον αέρα & τις μυρωδιές που είναι διαφορετικά εκεί πάνω, πήγα στο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George για να δοκιμάσω το νέο seasonal menu του κορυφαίου μας chef Αλέξανδρου Κοσκινά, ενός γλυκού, ακούραστου, μα πάνω απ’όλα υπερταλαντούχου σεφ με χιούμορ, που αντί να μοιράζει αβασάνιστα βαθμούς & ψόγους στο γυαλί, πλουτίζοντας χωρίς κόπο, προτιμά να εξετάζεται ο ίδιος από το αυστηρό πελατολόγιο αυτού του top εστιατορίου -παίρνοντας κάθε βράδυ άριστα!

Το νέο εποχικό μενού «A walk in the forest», λοιπόν, εμπνέεται προφανώς από το δάσος και χρησιμοποιεί δημιουργικά, εύστροφα & νόστιμα, τόσο υλικά όπως τα λογιών λογιών άγρια μανιτάρια, τα κάστανα, τα καρύδια, τα φρούτα του δάσους, το κυνήγι (ελάφι & φασιανό), όσο και ιδέες όπως το ψήσιμο σε ξυλόφουρνο μαζί με φύλλα καστανιάς, ώστε όλα μαζί να αναπλάσουν γευστικά την εμπειρία του βουνού μέσα στην πιο αριστοκρατική σάλα της Αθήνας.

Ο καιρός, βέβαια, που τις τελευταίες μέρες θύμιζε προχωρημένη άνοιξη, δεν βοηθάει να νιώσεις το υψόμετρο, αλλά επειδή «Μάρτης γδάρτης», θεωρώ ότι πολύ θα το ευχαριστηθεί η Αθήνα αυτό το μενού μέχρι τις 5 Απριλίου που θα είναι διαθέσιμο.

Υ.Γ. Για το σέρβις, τη λίστα κρασιών & cocktail, τα επιδόρπια, το κυρίως μενού (από το οποίο πήραμε ένα εξαιρετικό foie gras) μην τα ξαναλέμε πάλι… κορυφαία όλα.