Που σερβίρουν αυτό το ζεστό Warm Up cocktail για την παγωνιά;

Δεν θα υπερβάλω αν πω ότι ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω πιει ποτέ μια παγωμένη μέρα!

Ψάχνοντας να μπω κάπου να ζεσταθεί το κοκαλάκι μου μια μέρα που είχε κοντά στους 0ºC στο κέντρο της Αθήνας (!), έπεσα πάνω στο Φρόυντ, ένα μικρό μπαράκι, γωνία Πραξιτέλους & Σκουλενίου.

Ήταν νωρίς ακόμη, οπότε ο συμπαθέστατος bartender -και δημιουργός της cocktail list με ονόματα διάσημων ψυχαναλυτών- Αλέξανδρος Χρονόπουλος, είχε το χρόνο για να ασχοληθεί μαζί μου προσωπικά και να μου φτιάξει ένα αντίδοτο για το κρύο εκτός της λίστας, το Warm Up.

Το Warm Up, ένα ζεστό & γλυκόπιοτο cocktail με συστατικά το ρούμι (ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε premium Sailor Jerry), το κονιάκ, home-made bitters, κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, & σιρόπι καραμέλα, «πήρε φωτιά» μπροστά στα μάτια μου για να γίνει το blending και ύστερα, αφού σερβιρίστηκε σε ποτήρι του μαρτίνι, προστέθηκε μοσχοκάρυδο, μια φλούδα πορτοκάλι & μαύρη ζάχαρη στο χείλος.

Δεν θα υπερβάλω αν πω ότι ήταν το ωραιότερο πράγμα που έχω πιει ποτέ μια παγωμένη μέρα (όπως η καϊπιρίνια είναι ό,τι πρέπει για ένα καυτό απόγευμα on the beach)!

Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι «κοκτεϊλάδες» που να λαμβάνουν υπόψιν το timing και να ασχολούνται περισσότερο με τις ανάγκες του πελάτη, παρά με τις μεζούρες, τις διακρίσεις και τη χωρίστρα τους…