Νέα cocktail τάση: bubbles του Perrier (αντί για σαμπάνια!)

Ένα τέτοιο μου έφτιαξε μια μέρα ο πολυβραβευμένος star mixologist Θοδωρής Πύριλλος.

Απολαυστικό Mr.Potato Head, δημιουργία του Θοδωρή Πύριλλου (δεξιά)
Πάνω: απολαυστικό Mr.Potato Head, δημιουργία του Θοδωρή Πύριλλου.
Τρέμει, δηλαδή, η καρέκλα (ή μάλλον ο θρόνος) της σαμπάνιας ως το πιο γιορτινό από τα ποτά;

Όχι, δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τόσο τραβηγμένο, αν και σίγουρα υπάρχει μια τάση για αμφισβήτηση από τους νεότερους (και με πιο ελαφρύ πορτοφόλι) λάτρεις των spirits, που θεωρούν ότι ο γαλλικός αφρώδης οίνος, με παράδοση αιώνων στην ευζωία & την deluxe ανεμελιά, δεν ταιριάζει πάντα πια στη γιορτινή διάθεση της στιγμής. Η σαμπάνια είναι σήμερα πολλές φορές λίγο… υπερβολική για την περίσταση.

Σκέψου, για παράδειγμα, τον τελικό ενός σπουδαίου πρωταθλήματος surf ή video games… Πόσο άκυρο θα ήταν εκεί να γιορτάσουμε με σαμπάνια, αλλά και πόσο συνηθισμένο/φθηνό να τη βγάλουμε με σκέτη μπύρα.

Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα αφρώδη cocktail, όχι με βάση κάποιο υποδεέστερο κρασί με μπουρμπουλήθρες, αλλά το premium φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό Perrier, που μπορεί να απογειώσει αλκοολούχα & μη αλκοολούχα cocktail -και μάλιστα με λιγότερες θερμίδες!

Ένα τέτοιο μου έφτιαξε μια μέρα ο πολυβραβευμένος star mixologist Θοδωρής Πύριλλος, ο οποίος συνδύασε gin, Mai Tai cordial & Perrier για το υπέροχο cocktail που ονόμασε «Mr. Potato Head«. Τόσο αφρώδες & happy, αλλά ταυτόχρονα τόσο casual & cool που σερβιρίστηκε σε πλαστικό ποτήρι (βλ. φωτογραφία).

Cocktail με Perrier; Είναι τάση!