Το θεσσαλονικιώτικο burger που εμπιστεύομαι… τώρα & στην Αιόλου!

Στο PAX burgeristas επιβιώνει ακόμη η απολαυστική αφέλεια του χειροποίητου (σε αντίθεση με το «προκάτ») & του πραγματικού (σε αντίθεση με το «πλαστικό»).

pax-burgeristas-αθήνα

Τους Θεσσαλονικιούς τους εμπιστεύομαι με το φαγητό -όχι μόνο με τις μπουγάτσες & τα τρίγωνα, αλλά & με τα burger.

Κυρίως επειδή κρατάνε ακόμη, τόσο στην παρασκευή όσο & στη γεύση, την απολαυστική αφέλεια του χειροποίητου (σε αντίθεση με το «προκάτ»), του πραγματικού (σε αντίθεση με το «πλαστικό»), του γνήσιου (σε αντίθεση με το «ντεμέκ») & του μερακλήδικου (σε αντίθεση με το «ετοιματζίδικο»). Γι’ αυτό & έσπευσα στο PAX burgeristas της πλατείας Αγίας Ειρήνης με το που άνοιξε…

Είχα ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτό το θεσσαλονικιώτικο μπεργκεράδικο (έχει ήδη 3 καταστήματα στη συμπρωτεύουσα), τόσο από τους βόρειους foodie φίλους, όσο & από τους μπεργκερφίλ Αθηναίους, που του έδωσαν εύφημο μνεία στην πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Burger Fest πριν λίγες μέρες.

Και είναι αλήθεια έχω να πω τελικά αυτό που υπόσχεται: ένα burger που το βλέπεις να ψήνεται εκεί μπροστά σου, πατάτες που κόβονται μέσα στο κατάστημα, onion rings που πριν το τηγάνι πανάρονται με panko επιτόπου, ακόμη και σως που δεν έρχονται ως την Αιόλου σε mega συσκευασίες με συντηρητικά, αλλά ετοιμάζονται in house.

Προσωπικά ξετρελάθηκα με το -σπάνιο να το βρεις- burger με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια & truffle mayo sauce (βλ. φωτο), τόσο πλούσιο στη γεύση που μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω από την απόλαυση.

Κι επίσης με τις Chili Con Carne Fries με το τηγανιτό αβγό από πάνω… σοκ!