Κεραμικά γλυπτά του HOPE στο πωλητήριο του Κυκλαδικού Μουσείου

Δοχεία, βάζα και αγγεία θυμίζουν εξωγήινες καρτουνίστικες μορφές, οι οποίες ενώ έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, μοιάζουν να μας επισκέπτονται από το μέλλον…

CYCLADIC-SHOP-HOPE-CERAMICS-1

Στο πλαίσιο των «μεταμορφώσεων» που πραγματοποιεί κάθε τόσο το Cycladic Shop σε συνεργασία με interior designers, τα αντίγραφα των εκθεμάτων του μουσείου, τα κοσμήματα και τα μικροαντικείμενα τυλίγονται με αληθινούς πόθους (Epipremnum aureum), ξυπνώντας αναμνήσεις από τα εσωτερικά των αθηναϊκών σπιτιών των ’60s και των ’70s. Η ανθεκτική ομορφιά τους και η καταπραϋντική τους ενέργεια δημιουργούν έναν «πράσινο» ιστό που συνδέει με τον πιο φυσικό τρόπο το παρελθόν με το σήμερα.

Στο πράσινο αυτό περιβάλλον με τίτλο «Go Green» φιλοξενούνται τα νέα φθινοπωρινά αντικείμενα του πωλητηρίου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα μοναδικά κεραμικά γλυπτά του street artist HOPE αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Cycladic Shop.

Εικόνες και στοιχεία από αρχαίους πολιτισμούς συγχωνεύονται στα γλυπτά του ΗΟΡΕ για να συνθέσουν υβριδικές οντότητες: δοχεία, βάζα και αγγεία θυμίζουν εξωγήινες καρτουνίστικες μορφές, οι οποίες ενώ έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, μοιάζουν να μας επισκέπτονται από το μέλλον.

Το σύμπαν του HOPE αποτελείται από ιερά σύμβολα του χθες και του σήμερα. Το παρόν και το παρελθόν συνομιλούν παράφωνα και δημιουργούν ένα νέο σύστημα ιδανικών, προκαλώντας του κανόνες της συμμετρίας και της τελειότητας για να επιτύχουν μια καινούρια ανάγνωση της πραγματικότητας.

Για περισσότερη ευκολία αναζητείστε τα κεραμικά του HOPE και όλα τα νέα φθινοπωρινά αντικείμενα του Cycladic Shop online: www.cycladic.gr.

CYCLADIC-SHOP-HOPE-CERAMICS-1