Ο Ηλίας Καφούρος με φόρα και χρώμα στη γκαλερί Δυο Χωριά

Ο υπερταλαντούχος καλλιτέχνης, ο ίδιος που σχεδίασε και το viral φουλάρι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για τον Οίκο Hermès, την ιδρώνει πάντα τη φανέλα.

elias-kafouros-dio-horia-1

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα βρείτεστη γκαλερί Δυο Χωριά στη Νέα Φιλοθέη, τα εντυπωσιακά νέα έργα του υπερταλαντούχου Ηλία Καφούρου, ο οποίος αυτή τη φορά άλλαξε -ριζικά θα έλεγα- τη signature τεχνοτροπία που τον συνόδευε για χρόνια και το τερμάτισε κυριολεκτικά με το χρώμα.

Καλά έκανε φυσικά. Η εξέλιξη-παύλα-ανανέωση είναι ζητούμενο απ’τους καλλιτέχνες -αν δεν είσαι ο Rothko- και ο Ηλίας είναι σίγουρα προτιμότερο που την ψάχνει αντί να συνταξιοδοτηθεί ως κατασταλαγμένος απ’τα σαράντα του.

Εμμονή με τη λεπτομέρεια

Και έχει και τόση όρεξη για δουλειά αυτό το παιδί… Μη με κοροϊδέψετε, μη με πείτε βλάχο ή ότι μετρώ & ζυγίζω την Τέχνη με εργατοώρες ο άσχετος, αλλά αυτό που είχα εκτιμήσει στον Καφούρο απ’την πρώτη στιγμή πριν χρόνια, ήταν η απίστευτη λεπτομέρεια με την οποία σχεδιάζει καλά δομημένες φαντασιώσεις και τρέλες, ιδρώνοντας τη φανέλα με την αψεγάδιαστη χειροτεχνία του και το αδιάκοπο παιχνίδι με τη μικρογραφία που σχεδόν δεν την πιάνει γυμνό μάτι.

Γιατί, το παραδέχομαι, έχω ανάγκη ρε φίλε να μπαίνει λίγος κόπος παραπάνω, ακόμη και σε αυτά που θεωρητικά αποτιμώνται μόνο με την έμπνευση και το ανεξήγητο impact. Γιατί την ξέρω καλά την τέχνη των τριών γραμμών και των δύο χρωμάτων. Κι εγώ pr κάνω…