Προλαβαίνεις! Άχαστη και η έκθεση Dream On στο Καπνεργοστάσιο

Εμβληματικά έργα πολύ μεγάλων διαστάσεων από τη συλλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου σε μια έκθεση του Neon που θα διαρκέσει έως 27 Νοεμβρίου 2022.

neon-art-dream-on-kapnergostasio

Dream On: Άλλη μια διεθνών προδιαγραφών έκθεση του Οργανισμού Neon με σημαντικά έργα πολύ μεγάλων διαστάσεων, από αυτά που ο μέγας συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος δώρισε πρόσφατα στο ΕΜΣΤ, στην Tate Modern, στο Guggenheim και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο.

Μπορείς να διαβάσεις στο site του Neon περισσότερα και να κανονίσεις να πας μέχρι 27 Νοεμβρίου 2022 -το προτείνω ανεπιφύλακτά!

Αφήνω απλά εδώ αυτό που έγραψε ο Δημήτρης Παλαιοκρασσάς, επιμελητής της έκθεσης, για το έργο του Paul Pfeiffer στη φωτογραφία πάνω:

«Υπάρχει κάτι τρομερά αρχέγονο στη σύνδεσή μας με τον ήλιο, ειδικά τις στιγμές της ανατολής και της δύσης. Μπορεί να εξηγηθεί μόνο προϋποθέτοντας αβέβαια κάποιο είδος μακρινής και ασαφούς ανάδυσης από το υποσυνείδητο των πρωτόγονων ανθρώπων: τα δύο πιο σημαντικά καθημερινά γεγονότα στη ζωή των ανθρώπων των σπηλαίων γεννούν συναισθήματα που παραμένουν για πάντα απροσμέτρητα. Εμείς, οι μοντέρνοι απόγονοι, δεν κατοικούμε πια σε σπήλαια, αλλά έχουμε ζήσει πάρα πολλές στιγμές γαλήνης και δέους μπροστά στη λαμπερή κίτρινη σφαίρα, τυλιγμένοι σε ένα ζεστό πέπλο συναισθηματικής ονειροπόλησης».