Το πιο απίστευτο (ελληνικό) gelato στο Le Greche της Μητροπόλεως!

Μπακλαβάς, pavlova, amarena, guanaja, ricotta με περγαμόντο & aperol και δεκάδες άλλες γεύσεις-έκπληξη!

Ένα αυθεντικό, χειροποίητο gelato, έτσι όπως το φτιάχνουν στην Ιταλία (βλ. παρακάτω), αλλά με ελληνικές κυρίως πρώτες ύλες, σερβίρει το «παγωτατζίδικο» Le Greche στη Μητροπόλεως.

Καμία έκπτωση στις πρώτες ύλες:  δεν χρησιμοποιούνται καθόλου έτοιμες σκόνες, τεχνητά χρώματα ή συντηρητικά, αλλά αντίθετα, γάλα και κρέμα γάλακτος εξαιρετικής ποιότητας. Ούτε στις τεχνικές παρασκευής: δεν ενσωματώνεται καθόλου -φτηνός- αέρας για να πάρει το παγωτό εύκολα όγκο και να κοστίζει λιγότερο. Ούτε στη συντήρηση: το ψυγείο δεν είναι μια ελκυστική γυάλινη βιτρίνα, αλλά το παλιό με τα καπάκια, ώστε να διατηρείται το gelato σε σταθερή θερμοκρασία, στους –11 με –12 βαθμούς Κελσίου.

Όλα αυτά έχουν κάνει το παγωτό στο Le Greche ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ με την πιο βελούδινη υφή, που λιώνει στο στόμα, χωρίς να δημιουργούνται κρύσταλλοι. Αλλά και οι γεύσεις έχουν κάτι το διαφορετικό, αφού η ιδιοκτήτρια Εύη (Παπαδοπούλου) έχει μεν σπουδάσει στην Ιταλία, όπου και αγάπησε το gelato, αλλά ψάχνεται με το ανθότυρο Κρήτης, τα σύκα Καλαμάτας, το γλυκό κρασί Σάμου κι άλλα αξιόλογα ελληνικά προϊόντα, πέρα από την πάστα φιστικιού του Bronte της Σικελίας (που θεωρείται το καλύτερο φιστίκι στον κόσμο) ή τη διάσημη γαλλική σοκολάτα Valrhona.

Στο Le Greche βρίσκεις πάμπολλες γεύσεις (βλ. εικόνες), αλλά και τα αγαπημένα μου σάντουιτς-παγωτό, όπως δύο φέτες carrot cake που έχουν στη μέση παγωμένη κρέμα εσπεριδοειδών ή το λεπτό brownie με γέμιση παγωμένο ανθόγαλα.

Καύσωνας χωρίς παγωτό γίνεται; Nooooooooooo…