Ο παράδεισος μυρίζει κάτι από Diptyque -δεν έχω πια αμφιβολία…

Η παριζιάνικη εταιρία που τις τελευταίες δεκαετίες πρωτοστατεί στην υψηλή αρωματοποιεία.

diptyque-fragrance-scented-candles

Η Diptyque, αν δεν το γνωρίζεις ήδη, είναι η παριζιάνικη εταιρία που τις τελευταίες δεκαετίες πρωτοστατεί στην υψηλή αρωματοποιεία, όχι μόνο με τις θεϊκές μυρωδιές των eau de toilette & των parfum, αλλά & με όλο το concept που έχει δημιουργήσει για να ζήσουμε όλοι σ΄ένα σύμπαν υψηλής αισθητικής που μοσχοβολάει.

Καταρχήν τα αρώματα Diptyque είναι τα πρώτα που έκλεισαν σε μπουκαλάκι ολόκληρες ιστορίες εμνευσμένες από ξεχωριστά ταξίδια -όχι απλά μια μονοδιάστατη μυρωδιά. Ανοίγεις το καπάκι ή ξετυλίγεις τη ζελατίνα ενός κεριού & ξεπηδούν από μέσα περίπλοκες αναμνήσεις & εμπειρίες. Απίστευτο!

Από την άλλη, οι συσκευασίες & τα γραφιστικά που συνοδεύουν κάθε νέα δημιουργία είναι έργα τέχνης από μόνα τους, χάρη στο σχεδιαστικό παρελθόν των τριών ιδρυτών, που έφτιαχναν πριν περίετχνες ταπετσαρίες για το Liberty & το Sanderson.

Και είναι επίσης γνωστό ότι από τα δικά τους πολύτιμα αρωματικά κεριά είναι που ξεκίνησε όλη αυτή η μόδα. Ακόμη & σήμερα καίγονται πιο ήπια & γλυκά από κάθε άλλο που έχει προσπαθήσει να τα φτάσει στην ποιότητα…

 

 

Η Diptyque δημιουργήθηκε το 1961 στην κεντρική λεωφόρο Saint–Germain στο μποεμ Rive Gauche του Παρισιού. Ήταν ντο κοινό δημιουργικό πάθος τριών εστέτ φίλων, του Christiane Gautrot, interior designer, του Desmond Knox–Leet, ζωγράφου & του Yves Coueslant, theatre administrator & set designer, που τους οδήγησε με γνώμωνα το μοναδικό τους γούστο να εξερευνήσουν τις πιο φίνες μυρωδιές, αρχικά με τα αρωματικά κεριά (!) Aubepine, Cannelle & Thé και στη συνέχεια με το πρώτο τους άρωμα, το θρυλικό L’ Eau, το 1968.

Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα & η Diptyque διαιωνίζει την πλούσια αρωματική της κληρονομιά με συνεχή νέα λανσαρίσματα (βλ. πάνω το Vetyverio eau de parfum) & μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από αφρόλουτρα & κρέμες σώματος μέχρι αρωματικά για την ντουλάπα, που όλα μπορείς να τα βρεις online στο atticabeauty.gr