Ένα συναρπαστικό νησί εμπνέει το άρωμα Cyprès Pantelleria του Armani

Ο Giorgio Armani δανείζεται τον χαρακτήρα της Παντελλερία για το νέο άρωμα της συλλογής Les Eaux, το Cyprès Pantelleria. Μια ωδή σ’ αυτό το σαγηνευτικό ηφαιστειογενές νησί της Ιταλίας.

CYPRÈS-PANTELLERIA-Armani-prive

Η Παντελλερία αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή έμπνευσης για τον Giorgio Armani. Αυτό το απομακρυσμένο νησί της Μεσογείου, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιταλία και την Αφρική, είναι ένας επίγειος παράδεισος ηρεμίας και γαλήνης, το ιδανικό καταφύγιο για να ξεφύγει κανείς από τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Διάσημη για την αντίθεση ανάμεσα στο εκτυφλωτικό μεσογειακό φως και τα σκουρόχρωμα, δύσβατα ηφαιστειογενή βράχια, η Παντελλερία αποτυπώνει την ομορφιά της φύσης στην πιο ανόθευτη μορφή της, καθώς τα όρια ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα χάνονται μέσα στο παρθένο τοπίο.

Το Cyprès Pantelleria, δουλεμένο έτσι ώστε να είναι καθησυχαστικό και, ταυτόχρονα, αναζωογονητικό, παραπέμπει στο πρωινό αεράκι που χαϊδεύει τα φύλλα των κυπαρισσιών.

Πως μυρίζει;

Το άρωμα, που δημιουργήθηκε από τον master perfumer Alberto Morillas, ξεκινά με εκτυφλωτική λάμψη εσπεριδοειδών, χάρη στις νότες μανταρινιού, περγαμόντου και κέδρου που συνδυάζονται με λουλουδάτο νέρολι.

Ένα κύμα φρεσκάδας κατακλύζει την καρδιά του, καθώς μια υδάτινη συμφωνία ενώνεται με φασκόμηλο και με τη ρητινώδη φρεσκάδα του αιθέριου ελαίου κυπαρισσιού.

Η βάση αναδίδει αρωματική αντίθεση και έντονη υφή. Η μεταλλική συμφωνία ξυλώδους amber συνδυάζεται με μια έντονη συμφωνία βρύων δρυός, ενώ το πατσουλί και το vetiver δημιουργούν μια ανάλαφρη αίσθηση ξύλου.

Sustainability

Να σημειωθεί ότι, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του οίκου Armani να μειώσει τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο, η καρδιά βετιβέριας Αϊτής και φασκόμηλου Γαλλίας που συνδυάζονται στο Cyprès Pantelleria είναι βιώσιμης προμήθειας, ώστε να προωθείται η οικονομική χειραφέτηση, να προστατεύεται η βιοποικιλότητα και να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα. Και τα δύο συστατικά παράγονται αποκλειστικά για αρώματα Armani.