Με ελληνική υπογραφή η επετειακή συλλογή diptyque Dancing Ovals

Ο ελληνικής καταγωγής Παριζιάνος designer Yorgo Tloupas είναι ο δημιουργός των παιχνιδιάρικων εφέ στις limited edition συσκευασίες τριών θρυλικών diptyque κεριών.

DYPTIQUE-FIGUIER

Ήταν το 1961 όταν η Christiane Montadre, ο Desmond Knox-Leet και ο Yves Coueslant, οι τρεις ιδρυτές του διάσημου Οίκου αρωμάτων diptyque -πρώην φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, που μοιράζονταν την ίδια καλλιτεχνική ευαισθησία- άνοιξαν την πρώτη μπουτίκ στο Παρίσι.

Παθιασμένοι με τη γραφιστική τέχνη, φανέρωσαν από την πρώτη στιγμή το τολμηρό γραφιστικό τους ταλέντο και την ικανότητά τους να δημιουργούν αμέτρητα οπτικά εφέ. Κι έτσι από το ξεκίνημά της, η diptyque όρισε τους δικούς της κώδικες: το οβάλ σχήμα, την επανάληψη των γραμμών και των μοτίβων, την αλληλεπίδραση σχημάτων και χρωμάτων.

Το οβάλ που εμφανίζεται στην ετικέτα των αρωμάτων diptyque είναι εμπνευσμένο από μενταγιόν του 18ου αιώνα, Οι απλές γραμμές του, σε μαύρο και λευκό, υποδέχονται τα γράμματα που χορεύουν (στη χαρακτηριστική γραμματοσειρά του Οίκου, εμπνευσμένη από το Κέλτικο αλφάβητο), καθώς και τις εικονογραφήσεις, οι οποίες μέχρι το 2006 ήταν φτιαγμένες με ινδική μελάνη από το χέρι των ιδρυτών, που λάτρευαν τη χαρακτική.

Σε κάθε ετικέτα της, η diptyque κρύβει πάντα ένα ζωηρό και παιχνιδιάρικο πνεύμα. Κι έτσι σε κάθε προϊόν το γράμμα γίνεται σύμβολο, το όνομα γίνεται εικόνα και η εικονογράφηση ένα υπέροχο πεδίο για παιχνίδι.

ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ 60ή ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Εξήντα χρόνια μετά, η ίδια χαρούμενη διάθεση παραμένει εμφανής και σε αυτή την επετειακή συλλογή, που με τίτλο «Dancing Ovals» γιορτάζει τη γραφιστική κληρονομιά του Οίκου.

Οι γραμμές του οβάλ παράγουν συναρπαστικές δονήσεις σε μαύρο και λευκό και δημιουργούν μια πληθώρα οπτικών εφέ στις συλλεκτικές συσκευασίες των τρών θρυλικών αρωμάτων diptyque (Figuier, Baies & Roses). Όμως, και το χρώμα είναι κι αυτό παρόν για να υπενθυμίζει τα οσφρητικά χαρακτηριστικά του κάθε αρώματος.

Δημιουργός είναι Yorgo Tloupas, o ελληνικής καταγωγής Παριζιάνος designer που διακρίνεται για τη σύγχρονη αντίληψη πάνω στο graphic design, την τυπογραφία και τα λογότυπα, όπως φαίνεται και σε αυτή τη limited edition συλλογή που πραγματικά προσφέρει μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Βρείτε όλα τα προϊόντα ΕΔΩ