Το Εκατόφυλλο & το Δαμασκηνό ρόδο σε δύο κεριά που μυρίζουν έρωτα

Δύο λουλούδια με τα ιδιαίτερα αρώματά τους έχουν αιχμαλωτιστεί στα δύο αυτά κεριά Diptyque που μπορείς να ανάψεις ξεχωριστά ή & μαζί, ώστε οι φρέσκιες, λεπτές ευωδίες του ενός να μπλέκονται με τις πολυτελείς νότες του άλλου.

Diptyque-Centifolia-Damascena

Ο Κομφούκιος είχε δίκιο: τα τριαντάφυλλα είναι για τον έρωτα ό,τι & το άρωμα για την diptyque: ένα αχώριστο ζευγάρι.

Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο οίκος Diptyque τιμά τα τριαντάφυλλα με τη συλλογή Roses Collection.

Στο επίκεντρο της συλλογής, βασικό ρόλο κατέχει ένα ζευγάρι τριαντάφυλλων, το πιο εμβληματικό από όλα όσα χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία: Εκατόφυλλο (Centifolia) τριαντάφυλλο & Δαμασκηνό (Damask) τριαντάφυλλο. Δύο τριαντάφυλλα, δύο ταμπεραμέντα, που εκφράζονται σε δύο limited-edition κεριά.

Το Εκατόφυλλο (Centifolia) τριαντάφυλλο, γνωστό και σαν «Μαγιάτικο ρόδο» λόγω του μήνα της συγκομιδής του, οφείλει το όνομά του στο πλήθος των πετάλων του. Έχει 100 -ή περίπου τόσα. Καλλιεργείται στην περιοχή της Grasse από τον 16ο αιώνα, με σκοπό την εκχύλιση του absolute τριαντάφυλλου.

Τώρα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αρωματοποιίας που ένας Οίκος του αφιερώνει ένα κερί. Το Εκατόφυλλο δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί με τέτοιο τρόπο που να αποκαλύπτει, μέσα από την πνοή μιας φλόγας, την ευωδιά του από φρέσκα, ανέγγιχτα άνθη, ακριβώς όπως μυρίζει όταν φυτρώνει στη γη της Grasse. Για να ζήσει κανείς την εμπειρία αυτού του αρώματος, θα πρέπει κανονικά να βρεθεί σε ένα ροδώνα, μήνα Μάιο, την αυγή, πριν κοπούν τα τριαντάφυλλα…

Όσο για το Δαμασκηνό τριαντάφυλλο, κι αυτό παρουσιάζεται “au naturel” σε ένα κερί, απελευθερώνοντας τις πληθωρικές νότες ενός τριαντάφυλλου γεννημένου στην Ανατολή, στη Δαμασκό. Λέγεται ότι οι σταυροφόροι έφεραν το λουλούδι αυτό στη Δύση. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στη Βουλγαρία & στην Τουρκία. Από αυτό εκχυλίζεται η εσάνς του Δαμασκηνού τριαντάφυλλου, γνωστή και σαν εσάνς του «Τούρκικου ρόδου».

Δύο λουλούδια με τα ιδιαίτερα αρώματά τους έχουν αιχμαλωτιστεί στα δύο αυτά κεριά που μπορείς να ανάψεις ξεχωριστά ή & μαζί, ώστε οι φρέσκιες, λεπτές ευωδίες του ενός να μπλέκονται με τις πολυτελείς νότες του άλλου.

Θα τα βρεις στο atticabeauty.gr