Μια «οικολογική» έκθεση αφιερωμένη στην απειλούμενη Μητέρα Φύση

Η Δομινικανή εικαστικός Hulda Guzmán, που ζει στην τροπική ζούγκλα, παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση στο νέο χώρο της δραστήριας γκαλερί Δύο Χωριά.

Hulda Guzman_The medicine

Η  Δομινικανή εικαστικός Hulda Guzmán παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα, στο νέο χώρο της πολύ δραστήριας γκαλερί Δύο Χωριά.

Η έκθεση With the Mother («Με τη Μητέρα Φύση») περιλαμβάνει μια σειρά από πίνακες που παρουσιάζουν στο σύνολό τους μία γιορτή της φύσης σε όλη της τη δόξα και διοργανώνεται παράλληλα με τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδας στην Μπιενάλε της Βενετίας (Εθνικό Περίπτερο της Δομινικανής Δημοκρατίας)

Η ίδια η εικαστικός ζει από χρόνια στην τροπική ζούγκλα, έχοντας υιοθετήσει μια πολύ φιλελεύθερη προσέγγιση στη ζωή. Δημιουργεί έργα που συνδέονται με τη φύση, συχνά χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη ξύλου σαν επιφάνεια ζωγραφικής και την πλούσια βλάστηση της πατρίδας της ως αντικείμενο της τεχνοτροπίας της.

Στην έκθεση η Guzmán προσκαλεί το θεατή να αισθανθεί και να σεβαστεί τον πλανήτη του- τα φυτά, τα ζώα και, κυρίως, τα στοιχεία της ζωής (το νερό, τη γη, τον άνεμο, και την βροχή)- και ν’ αντιληφθεί τη φύση ως μητέρα και οδηγό που έχει τη δυνατότητα ν’ αποκαλύπτει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τέλος, τα έργα της Guzmán επιδιώκουν να σχολιάσουν πώς η σύνδεσή μας με τη Φύση μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση του εαυτό μας και να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε τις ψυχολογικές, πνευματικές και ηθικές πιέσεις που συσσωρεύονται μέσα μας.

Τα εγκαίνια στη γκαλερί Δύο Χωριά.θα πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου παρουσία της εικαστικού.