Τα πιο σπάνια & πολύτιμα υλικά μαζεμένα σε μια νέα σειρά αρωμάτων!

Ο οίκος Acqua di Parma συγκεντρώνει τα πιο δυσεύρετα υλικά απ’ όλον τον κόσμο, τα αναβαπτίζει με την iconic ευωδία της Colonia & δημιουργεί τη «μαύρη» σειρά Signatures of the Sun.

acqua-di-parma-Signatures-of-the-sun-AMBRA

Ο οίκος Acqua di Parma είναι συνώνυμος με την τέχνη του αρώματος για περισσότερα από εκατό χρόνια, δημιουργώντας αρωματικές συνθέσεις που πάλλονται από συναίσθημα και επικοινωνούν κάτι μοναδικό.

Όπως, για παράδειγμα, η Colonia, το ιστορικό αριστούργημα του οίκου. Ένα διαχρονικό, ζωντανό και μοντέρνο άρωμα που προβάλλει μια λαμπερή και αυθεντική εικόνα του Ιταλικού στιλ. Όλα τα αρώματα της Acqua di Parma, ακόμα και οι πιο ασυνήθιστες ευωδιές, περικλείουν την παραδοσιακή καρδιά της Colonia και την έμφυτη συνθετική της ισορροπία.

Το ίδιο και η νέα σειρά αρωμάτων “Signatures of the Sun”.

Τα ίδια τα συστατικά των αρωμάτων, επιλεγμένα από όλο τον κόσμο για την πολυτιμότητά τους, αποτελούν τη βασική ιδέα της νέας συλλογής. Το καθένα από αυτά αποστάζεται μέχρι να εξαχθεί η πιο καθαρή εσάνς & αναδεικνύεται ως ο πρωταγωνιστής του κάθε αρώματος. Η σειρά “Signatures of the Sun” είναι σαν να μυρίζεις ένα οικείο συστατικό για πρώτη φορά.

Οι συσκευασίες οπτικά ελκυστικές: το χαρακτηριστικό χάρτινο κυλινδρικό κουτί, αυτή τη φορά σε μαύρο χρώμα, τονίζεται χάρη στη μαύρη ετικέτα με ανάγλυφο χρυσό λογότυπο, ενώ το iconic Art Deco μπουκάλι για το οποίο ξεχώριζε πάντα η Colonia είναι και πάλι ένα χάρμα οφθαλμών.

Από τα «Signatures of the Sun» (Leather, Osmanthus, Oud κ.α.) το δικό μου αγαπημένο είναι το Ambra (άμπαρο).

 

Το «άμπαρο» είναι ένα συστατικό φυσικής προέλευσης (προέρχεται από θαλάσσια θηλαστικά), που επιπλέοντας για χρόνια και χρόνια στα νερά των ωκεανών, ξεβράζεται τελικά στις ακτές, όπου κρυσταλλώνεται και στερεοποιείται.  Σπάνιο, όπως είναι, εντοπίζεται κυρίως στις ακτές της Βαλτικής, της Νορμανδίας και της Αγγλίας, αλλά και στις μακρινές ακτές της Μαδαγασκάρης και της Ιαπωνίας.

Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τις αφροδισιακές δυνάμεις του, τα παλιά χρόνια το χρησιμοποιούσαν σαν λιβάνι και σαν βάμμα σε ιατρικά σκευάσματα. Ο Μάρκο Πόλο το έφερε από τον Δρόμο του Μεταξιού στη Βενετία, όπου οι μεγάλοι αρωματοποιοί, γοητευμένοι από το ζεστό, αψύ άρωμά του, το πρόσθεταν σε πολύ μικρές δόσεις -λαμβάνοντας υπόψη και την υψηλή τιμή του- σε αρώματα που προορίζονταν για τους ευγενείς.

Ακόμα και σήμερα, αυτή η σχεδόν δυσεύρετη φυσική ουσία, συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα και περιζήτητα συστατικά της υψηλής αρωματοποιίας. Οι μεγάλοι αρωματοποιοί το εκτιμούν ιδιαίτερα για την ξεχωριστή αλμυρή, musky μυρωδιά νωπής γης, χάρη στην οποία χρησιμοποιείται ως ένα έντονο, αισθησιακό συστατικό των δημοφιλέστερων αρωμάτων.

Στο Ambra των «Signatures of the Sun» από τη μία συναντάμε τις διάφανες, ανάλαφρες ευωδιές της Colonia και από την άλλη τις αλμυρές, musky νότες που αναδίνει το άμπαρο, αφού έχει λικνιστεί για καιρό από τον άνεμο και τα κύματα.

Το άρωμα ανοίγει με όλη τη φρεσκάδα του αιθέριου ελαίου του πορτοκαλιού, του περγαμόντου και των φύλλων της πορτοκαλιάς (petitgrain). Μια ισορροπημένη έναρξη που συνενώνεται με τη ζεστή,  ηδονική καρδιά, όπου οι ξυλώδεις τόνοι του κύπερου και του κεδρόξυλου συναντούν τη λεπτότητα του τριαντάφυλλου. Οι γήινες musky νότες του πατσουλί προαναγγέλλουν το μεγάλο φινάλε: τον βαθύ & έντονο αισθησιασμό του άμπαρο, που ενισχύεται από το σανταλόξυλο και το musk αλλά ζεσταίνεται από την απαλή βανίλια.

Θα το βρείτε, όπως και ολόκληρη τη σειρά Acqua di Parma «Signatures of the Sun» στο atticabeuty.gr