Στις Σπέτσες για το ετήσιο Tweed Run

Ένα retro-inspired event που -με τη χορηγία του Hendrick’s gin- φέρνει κάθε φθινόπωρο στις Σπέτσες φανατικούς συλλέκτες παλιών ποδηλάτων (& εμπειριών) με κοινό dress code το τουΐντ!

tweed-run-spetses
Πάνω: Made-to-measure μπλέιζερ Truman Clothiers // Γυαλιά ηλίου Saint Laurent (Delux Hellas).

Η θερμοκρασία στα τέλη Οκτώβρη δεν είχε ακόμη πέσει αρκετά χαμηλά για να φορεθεί ευχάριστα το βαρύ τουΐντ ύφασμα, όμως αυτό δεν εμπόδισε ακόμη περισσότερους (μαζί & γω) να πάρουμε μέρος στην ετήσια fun ποδηλατάδα Tweed Run, που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά με το Hendrick’s, το πιο ασυνήθιστο gin, σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Ενθουσιώδεις ποδηλάτες κάθε ηλικίας, με vintage ντύσιμο & συλλεκτικά ποδήλατα για τα οποία δεν χόρταινα να μαθαίνω κατασκευαστικές λεπτομέρειες & ωραίες ιστορίες από το παρελθόν τους, κάναμε απόβαση στο νησί με τα ελάχιστα αυτοκίνητα, ακολουθώντας ένα γεμάτο πρόγραμμα:

Ένα ατμοσφαιρικό πικνίκ στο πευκοδάσος του Φάρου, στο Παλιό Λιμάνι, όπου μας υποδέχτηκαν με δροσερά Hendrick’s & Tonic και jazz μελωδίες.

Το βράδυ ένα swing party με επίσημο ένδυμα (βλ. φωτο) στο Poseidonion Grand Hotel & ζωντανή μουσική από τους διασκεδαστικούς Opera Chaotique.

Και το επόμενο πρωί, ένα Sunday brunch στη βεράντα του Poseidonion Grand Hotel με κρύο Hendrick’s punch μέσα σε συλλεκτικά vintage σετ τσαγιού.

Είχα τις αμφιβολίες μου πριν το αποφασίσω (μήπως, δηλαδή, ήταν πολύ off-season για τις Σπέτσες), αλλά να που πέρασα τέλεια & τώρα δεν βλέπω την ώρα να ξαναπάω. Στο πιο ασυνήθιστο weekend από το πιο ασυνήθιστο gin!