Δώσε χρώμα στο σπίτι -όπως στο Μαρακές

Το A Magic Cabinet φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα αυθεντικά πολύχρωμα πλεκτά καλάθια του Μαρόκου!

moroccan-baskets

Φέτος το καλοκαίρι το A Magic Cabinet, η διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, σε ταξιδεύει στο Μαρόκο και στη μαγική ατμόσφαιρα της Φες, μέσα από τα παραδοσιακά πολύχρωμα καλάθια, διακοσμητικά αλλά και χρηστικά ταυτόχρονα, τα οποία στην Ελλάδα μπορείς να βρεις αποκλειστικά και μόνο στο www.amagiccabinet.com

Πλεγμένα στο χέρι με έμφαση στη λεπτομέρεια και φτιαγμένα με τον πατροπαράδοτο τρόπο αιώνων από καλάμια και εντυπωσιακά νήματα, αυτά τα Μαροκινά καλάθια με τα εκθαμβωτικά χρώματα και τα περίτεχνα σχέδια, δίνουν έμφαση σε έναν boho chic τρόπο ζωής, περιπετειώδη και εξωτικό όσο η πολυσύχναστη Μεδίνα της Φεζ.

Η Ευγενία Χανδρή περιγράφει πώς τα ανακάλυψε στο τελευταίο της ταξίδι στο Μαρόκο, πριν επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί:

«Για μία άπληστη και βραδυκίνητη εξερευνήτρια, όπως εγώ, οι αληθινοί θησαυροί του Μαρόκου είναι τα σουκς ή οι τοπικές αγορές, που βρίσκονται μέσα στα τείχη και το λαβυρινθώδες δίκτυο των οδών και των στενών της Μεδίνας.

 Εκεί, πίσω από την κλειστή είσοδο ενός σπιτιού με μια τεράστια ξύλινη πόρτα, βρέθηκα τυχαία ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύχρωμα καλάθια στα ράφια τους.

 Έμαθα πως έχουν υφανθεί από ένα φυτό, το οποίο ονομάζεται Cladium Mariscus. Πρόκειται για ένα είδος καλαμιού, που αναπτύσσεται στην περιοχή του Guercif, η οποία βρέχεται από πολλά ποτάμια. Οι ντόπιες εργάζονται σε έναν συνεταιρισμό, κι εκεί υφαίνουν τα καλάθια με τέχνη και φαντασία.

Είμαι πολύ περήφανη που παρουσιάζω για πρώτη φορά στο A Magic Cabinet αυτά τα προϊόντα από τα ταξίδια μου στο Μαρόκο και εύχομαι να τα αγαπήσετε κι εσείς τόσο πολύ όσο κι εγώ».