Σκανδιναβική hipster-ιά και διεθνές yum στο Morning Bar στο Κουκάκι

Το Morning Bar φημίζεται για τους μυρωδάτους καφέδες του, τα δημοφιλή cinnamon rolls του, τα buns με καραμέλα-εσπρέσο-κάρδαμο & τα scones με μαρμελάδα φρούτα του δάσους και βούτυρο.

morning-bar-koukaki

Τι να την κάνεις τη Σκανδιναβία (Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, covid test, πράσινα πιστοποιητικά, απαπά…) αφού μπορείς το Σαββατοκύριακο να πας για take away coffee & snacks μέχρι το Morning Bar στο Κουκάκι;

Μπορεί να υπολείπεται σε ξανθά κεφαλάκια & γαλανά ματάκια (όσο ακόμη παραμένουν ψιλοάδεια τα airbnb στη διεθνώς περιζήτητη γειτονιά της Ακρόπολης), αλλά και πάτωμα μωσαϊκό έχει, και μονστέρες απ’την Kopria και τους γνωστούς-αγνώστους με τα Stüssy & τα Balenciaga μαζεύει -αυτούς που έθεσαν εαυτόν εκτός Κολωνακίου όταν βρόμισε από τους πολλούς τους φυσιολογικούς.

Για τι είναι διάσημο;

Και πάνω απ’όλα έχει τους μυρωδάτους καφέδες του, τα δημοφιλή cinnamon rolls, τα buns με καραμέλα-εσπρέσο-κάρδαμο & τα scones με μαρμελάδα φρούτα του δάσους και βούτυρο (όχι clotted cream -ρώτησα) της φωτογραφίας πάνω.

Ακόμη και το περιποιημένο τοστ του ήταν ένα απ’τα πιο λαχταριστά της ζωής μου! (βλ. κάτω)

Μόνο το ψητό τους cheesecake ήταν λίγο πιο έντονο απ’όσο αντέχω και ίσως να ήθελε κάτι από δίπλα (μια όξινη μαρμελάδα;) για να ισορροπήσει εντός του γούστου μου.

Θα μου πεις «δεν μας παρατάς»;!

Με τα πόδια δεν θα έφτανες ποτέ στη Σουηδία. Στο Morning Bar, όμως…