Άσπρο-μαύρο-γκρι: ο Θανάσης Κρίκης φωτογραφίζει τον Ηλία Αβαντήρα

Αυτό που συμβαίνει όταν ένας top φωτογράφος συναντά ένα top μοντέλο: breathtaking!

Top model Ilias Avantiras

Είναι το 1991 (25 χρόνια πριν) & το video clip για την τεράστια επιτυχία του Chris Isaak «Wicked Game» αναλαμβάνει ο top αμερικάνος φωτογράφος της εποχής Herb Ritts. Wow!

Ο μάγος του ασπρόμαυρου πορτρέτου & της καλιφορνέζικης μελαγχολίας της παραλίας δημιουργεί με το σχεδόν τίποτα (έναν άντρα, μια γυναίκα -το super model Helena Christensen– άμμο, έναν κοκοφοίνικα, σύννεφα κι εσώρουχα) ό,τι πιο κλασικό υπάρχει σε αυτό το είδος.

Δεν χρειάζονται έτσι κι αλλιώς πολλά όταν το καδράρισμα, το φως και το υποκείμενο μοντέλο είναι αυτά που πρέπει…

Αυτό το κατείχε ο (συγχωρεμένος) Herb Ritts, το διακονεί ο Bruce Weber & το υποστηρίζει κι ο δικός μας Έλληνας top φωτογράφος Θανάσης Κρίκης, που κάνει σπουδαίες δουλειές για ελληνικούς & ξένους τίτλους περιοδικών μόδας (Harper’s Bazaar, L’Officiel, Numero, Marie Claire, Madame Figaro, Votre Baute…) χωρίς καμία έπαρση να αποτυπωνεται στον φακό του.

Πριν λίγες μέρες ο Θανάσης συνάντησε -για το εξώφυλλο του πιο γνωστού αντρικού τίτλου στην Ελλάδα– τον Ηλία Αβαντήρα, ο οποίος μόλις στα 22 του είναι από τα μετρημένα στα δάχτυλα αγόρια με πραγματικά διεθνή καριέρα στο modeling (βλ. εδώ τον Ηλία φωτογραφημένο για το #dimitrisgoes από τον Δημήτρη Σκουλό).

Στο περιθώριο του editorial ο φωτογράφος βρήκε ευκαιρία να κάνει μερικά έξτρα κλικ. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένας top φωτογράφος συναντά ένα top μοντέλο: breathtaking!