Τι έφερε πίσω στη μόδα τα GUCCI μοκασίνια;

Πάνω-πάνω στην κατηγορία «all-time-classic essentials».

gucci-horsebit-loafers

Το μοναδικό αντρικό παπούτσι στη μόνιμη συλλογή του MOMA (Museum of Modern Art), ίδιο & απαράλλαχτο από το 1953 που πρωτοεμφανίστηκε για να φορεθεί από τους πιο κομψούς Ιταλούς αριστοκράτες, τα εικονιζόμενα Gucci Horsebit loafers στην πραγματικότητα δεν κατέπεσαν ποτέ στη μιαρή κατηγορία του «μπανάλ», αλλά συνέχισαν σιωπηλά να είναι ένα από τα all-time-classics της αντρικής γκαρνταρόμπας, μαζί με iconic κομμάτια όπως τα Barbour jackets ή τα Clarks desert boots

Απλά πριν λίγο καιρό, τα θυμήθηκαν μαζικά ξανά οι influencers, οι άνθρωποι που οδηγούν τις τάσεις, και τα έκαναν το ίδιο απαραίτητα για όλες τις ηλικίες όσο και τα VANS Old Skool. Γι’ αυτό τα βλέπεις παντού, φορεμένα από τους πιο προχωρημένους & προβεβλημένους άντρες του πλανήτη.

Το «θυμήθηκαν», βέβαια, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός χωρίς ονοματεπώνυμο… Όπως είχε γίνει & παλιότερα με τον Tom Ford που αναβίωσε τον κλασικό ιταλικό οίκο με τα δερμάτινα είδη & τον έκανε την αυτοκρατορία που είναι σήμερα, έτσι & ο διορισμός του μαξιμαλιστή Alessandro Michele σε creative director το 2014, έδωσε το φιλί της ζωής στο brand GUCCI & τo έκανε πιο hot από ποτέ!

Με τιμές που όντως καίνε & χωρίς να επιτρέπονται οι εκπτώσεις, αναγάγοντας όλα τα σχέδια σε «κλασικά», τα GUCCI έχουν γίνει τελευταία το Ιερό Δισκοπότηρο κάθε fashionista. Φόρεσέ τα με έντονες κάλτσες -ένα βαρετό ζευγάρι σκέτες μαύρες θα ήταν τεράστια καταστροφή!

Θα ψωνίσεις, λοιπόν, την τάση ή θα προσπεράσεις; It’s up to you!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι όλα τα σχέδια διαχρονικά, οπότε είναι σούπερ-αστείο να βλέπεις κάποιους με παλιαντζουρίες δεκαπενταετίας…