5 λόγοι που τα «άσχημα παπούτσια» μού φαίνονται πια όμορφα…

Υπάρχει πάντα μια περίοδος αφομοίωσης της μόδας & εγώ θα ήθελα να είμαι με τους πρωτοπόρους, όχι με τους γέρους.

balenciaga-triple-s-ugly-sneakers
Πάνω: η μισή ομορφιά είναι να τα συνδυάσεις με τις σωστές κάλτσες & ένα παντελόνι που να μη φαίνεται άσχετο…

Κάθε φορά που ποστάρω φωτογραφίες μ’ ένα ζευγάρι τέτοια, οι φίλοι μου διχάζεστε. Οι μισοί λέτε «Μπράβο που τα πήρες! Είναι πολύ ασχημόμορφα αυτά τα παπούτσια!» & οι άλλοι μισοί «Θέλει κρέμασμα ο σχεδιαστής!».

Καμία μετριοπάθεια, λοιπόν, όσον αφορά τα ‘ugly sneakers», τα οποία ακόμη & αν μισείτε, γνωρίζετε πόσο στη μόδα είναι αυτή τη στιγμή. Κι αυτός είναι ο πρώτος λόγος που μου αρέσουν: δεν είναι αδιάφορα & δεν περνούν απαρατήρητα

Οι άλλοι 4 λόγοι έχουν ως εξής:
  • Δίνουν χώρο για «δημιουργική αισθητική». Όταν επί δεκαετίες τα αντρικά παπούτσια έμεναν πάνω κάτω τα ίδια, ήταν σαν να είχε πέσει σε χειμερία νάρκη (βλ. πεθάνει) η αντρική μόδα. Τώρα πια, υπάρχουν σωστά & λάθος σχέδια, αλλά δεν υπάρχουν στεγανά.
  • Ταιριάζουν περισσότερο με τις σύγχρονες γραμμές στα ρούχα. Γιατί σκέψου να συνδυάσεις τις φαρδιές γραμμές σε παντελόνια & πανωφόρια με τίποτα λεπτοκαμωμένα παπουτσάκια. Οι φόρμες αλλάζουν συνέχεια, ακόμη & αν δεν το παραδέχεσαι. Αν ψάξεις τζιν δεκαετίας στη ντουλάπα σου θ’ αναρωτηθείς «εγώ το φόραγα αυτό το πράγμα;» Το περίεργο του σήμερα είναι το mainstream του αύριο & το ξεπερασμένο του μεθαύριο…
  • Πρεσβεύουν το καινούργιο. Προσπάθησε να φανταστείς τι θα έλεγαν οι γέροι άνθρωποι όταν οι «νεολαίοι» πρωτοξεκίνησαν να φορούν sneakers έξω από τα τερέν πριν από κάποιες δεκαετίες. Υπάρχει πάντα μια περίοδος αφομοίωσης της μόδας & εγώ θα ήθελα να είμαι με τους πρωτοπόρους, όχι με τους γέρους.
  • Δίνουν ύψος. Μέχρι & 10 πόντους. Και από εκεί πάνω τα βλέπω όλα όμορφα.

Να αυτά που αλήθεια μου αρέσουν:


Αυτά που ίσως & να φόραγα για πλακά:


Αυτά εδώ με τίποτα!