Ξεκινά η σεζόν του Mojito! -Φτιάξ’το εύκολα στο σπίτι…

(Σχεδόν) σπιτικά mojito στην παραλία μπροστά από το Ammos Hotel, Χανιά

Με το θερμόμετρο να έχει ήδη χτυπήσει τριαντάρια (μέσα στον Απρίλη), το πρωτομαγιάτικο Πάσχα είναι ιδανική αφορμή να ανοίξει πανηγυρικά η σεζόν του mojito -τουλάχιστον για μένα.

Με φαντάζομαι στις παχιές μαξιλάρες του Alemagou στη Φτελιά (ναι, θα είμαι στη Μύκονο), να παίζει το Feel του Mahmut Orhan (βλ. παρακάτω) κι εγώ να παραγγέλνω το ένα Mojito μετά το άλλο μέχρι να ξεχάσω τον χειμώνα που πέρασε ή να μου τελειώσει το budget.

Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ & σόδα, έτσι έμαθε ο Χέμινγουεϊ το mojito στο «El Floridita» και το «Bodeguita del Medio» της Κούβας την περίοδο του μεσοπόλεμου για να το κάνει μετά #1 επιλογή σε όλον τον κόσμο -και στη Μύκονο…

Μπορώ βέβαια να το φτιάξω πολύ εύκολα και μόνος μου στο σπίτι και να το πιω στη βεράντα με φίλους. Τα υλικά που χρειάζομαι είναι: 2 μεζούρες λευκό ρούμι, 1 lime κομμένο σε έξι κομμάτια,  1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης, φυλλαράκια μέντας, θρυμματισμένο πάγο. Ανακατεύω τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από τα 6 κομμάτια lime σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζω το ποτήρι με πάγο, προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω καλά. Ύστερα συμπληρώνω το υπόλοιπο με σόδα κι από πάνω βάζω τα υπόλοιπα φυλλαράκια μέντας. Έτοιμοι (για το καλοκαίρι)!